GODINA DANA VLADANJA

Građani premijerki dali ocjenu 2,9

Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prema istraživanju Nove TV koje je provela agencija Ipsos Puls nakon godinu dana vlasti građani Jadranku Kosor ocjenjuju prosječnom ocjenom 2,9

Jedinicu joj daje 11,9% građana, dvojku joj daje 20% građana, trojku 35,3% građana, ocjenu vrlo dobar 16,4% a peticu 8,3% građana Hrvatske.

Jasno mi je zašto je otišao Sanader, ali..

'Ne razmišljam o ostavci nego o tome kako da što bolje obavim svojposao. Nije vrijeme za bježanje i kukavičluk nego za odlučne poteze,rekla je za Novu TV u magazinu 'Povjereno' premijerka Kosor. Istaknulaje kako su u ovom trenutku nevažne božićnice i regresi te da jenajvažnije da ne bankrotiramo.Dodala je i kako se nema namjere bavitistalno prošlošću i odlaskom bivšeg premijera Sanadera. 'Mogu nakon ovihgodinu dana reći da mi je puno jasnije koji su bili razlozi zaodlazak... O tome ću vjerojatno jednoga dana i govoriti', kazala jeKosor.

Zanimljiva je demografska raspodjela ocjena dodijeljenih Kosorici. Veću ocjenu joj daju žene od muškaraca, a što se tiče dobi, premijerka najbolje prolazi kod starijih od 60 godina.

Kod raspodjele prema obrazovanju, najvišu ocjenu su joj dali oni koji su završili samo osnovnu školu, a najmanju oni koji imaju završenu srednju školu. Očekivano, bolje prolazi na selu nego u gradu.

Što se tiče regija, najmanju ocjenu je dobila u Zagrebu i okolici te u regiji koja objedinjuje Istru, Rijeku i Gorski Kotar. najvišu ocjenu je dobila u utvrdi HDZ-a, regiji u kojoj su Lika i Banovina.

Najlošiji potez Jadranke Kosor u proteklih pet godina je prema mišljenju građana uvođenje kriznog poreza s čim se slaže 53% građana. Zatim slijede povećanje PDV-a, uvođenje novih poreza umjesto da se smanji državna potrošnja, izmjene Zakona o radu te kašnjenje s donošenjem mjera za oporavak gospodarstva.

Kao najbolji potez građani ocjenjuju stvaranje političke klime za borbu protiv korupcije, što misli ukupno 42% građana. Kao pozitivni potezi prema ocjeni građana slijede sklapanje sporazuma o arbitraži sa Slovenijom, deblokada pregovora sa EU, smanjenje poreza na dohodak za većinu građana te sklapanje kompromisa s oporbom oko promjene Ustava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi