blagdanska groznica

Grad Zagreb nabavlja božićne borove za milijun kuna

29.10.2018 u 20:34

Bionic
Reading

Blagdanska groznica i kićenje samo što nisu počeli, pa je shodno tome i Grad Zagreb, triput uzastopce proglašen top adventskom destinacijom, dogovorio nabavu borova za ukrašavanje metropole

Posao je povjeren Zrinjevcu, od kojeg je Grad prethodno zatražio ponudu koja je stigla u visini od 824 tisuće kuna (bez PDV-a), što je, kako su naveli u gradskoj upravi, u skladu s cijenama za nabavu ove vrste robe posljednjih godina.

Koliko se točno drvaca nabavlja, iz akata gradonačelnika nije vidljivo, ali recimo da se na javnom nadmetanju prošle godine tražilo postavljanje 43 drvca visine od sedam do 15 metara na različitim lokacijama te postavljanje četiri adventska vijenca, tri božićne instalacije, ali i rasvjete oko stabala i na glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Stoga se, s obzirom na ponuđenu cijenu, može pretpostaviti da je riječ o broju sličnom onome iz prošle godine.

  • +14
Advent u Zagrebu: Noćni ugođaj Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Naime, tada je na natječaju Zrinjevac od tri prijavljena ponuđača dao drugu po visini ponudu od 847 tisuća kuna (bez PDV-a).

Iako ona nije bila najniža, posao su dobili jer je nakon žalbe Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave utvrdila da ponuda drugog ponuđača nije imala utemeljenja u žalbi, odnosno da je Grad pravilno postupio kada ih je eliminirao zbog neispunjenja uvjeta iz natječajne dokumentacije.