očitovao se i gradonačelnik dumbović

Grad Petrinja prodao privatnoj firmi zemljište za 63.000 kuna, pa ga nakon potresa opet otkupio za 565.000 kuna. Gdje je dokumentacija? Stradala u potresu

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 05.03.2021 09:06
  • Objavljeno 05.03.2021 u 09:06
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Grad Petrinja je 2016. prodao 3157 kvadrata zemljišta privatnoj tvrtki za 63.000 kuna, a onda je u veljači ove godine tu istu parcelu ponovno otkupio za 565.000 kuna za izgradnju kontejnerskog naselja

Tvrtka koja je 2016. od Grada kupila zemljište u poduzetničkoj zoni, tu je parcelu prošle godine preprodala drugoj tvrtki, a zatim ju je ubrzo opet otkupio Grad. U svakom tom koraku cijena je dramatično rasla, no Darinko Dumbović, koji je gradonačelnik Petrinje od 2013., za Telegram tvrdi da transakcije koje je izveo nisu sporne.

Gradonačelnik kaže kako je to zemljište sada Gradu hitno trebalo za “smještaj doniranih kontejnera nakon potresa”. Prema njemu, samo parcele u poduzetničkoj zoni imaju potrebnu infrastrukturu, a baš je ova imala i izrađen elaborat o vrijednosti i ishođenu građevinsku dozvolu.

  • +12
  • +9

Nezadovoljni stanovnici Petrinje verbalno napali gradonačelnika Darinka Dumbovića

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Doduše, bivši vlasnici dozvole su mogli dobiti zato što su građani Petrinje platili infrastrukturu do poduzetničke zone. Ukratko, Grad je česticu prije pet godina prodao za mizeran iznos, potom do nje izgradio cestu i doveo priključke, da bi je onda ponovno otkupio za gotovo devet puta veću cijenu.

Telegram je zatražio dokumentaciju o tim pravnim poslovima, no iz gradske uprave dobili su odgovor kako nije dostupna jer je stradala u potresu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!