svečana sjednica

Grabar Kitarović posjetila Opatiju: Srce nas vuče u mjesta naše mladosti

12.04.2019 u 21:33

Bionic
Reading

Povodom Dana Primorsko-goranske županije u petak je u Centru Gervais u Opatiji održana svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj su dodijeljene nagrade za životno djelo te godišnje nagrade Primorsko-goranske županije.

Gosti svečanosti bili su uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i državni tajnik Željko Plazonić, veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto, istarski župan Valter Flego, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja županije, javlja Opatija.hr

Župan Zlatko Komadina pozdravio je prisutne: 'Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo u svim sektorima naše nadležnosti održali stabilnost i trend kapitalnih ulaganja vidljivih u cijeloj županiji. Odgovornim planiranjem naših proračuna i našim ulaganjima dokazali smo da znamo upravljati s onim što nam je povjereno. Rezultat su nove izgrađene škole, sportske dvorane, zdravstvene ustanove, luke i lukobrani, kulturne ustanove te mnogobrojni turistički sadržaji, a tu je i valorizacija prirodne baštine, istaknuo je župan Komadina koji je svoje obraćanje završio uz želje da živi brodogradilište 3. maj.

  • +5
Kolinda Grabar Kitarović u Opatiji Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

'Čestitam vam dan vaše županije, ali i moje županije u kojoj sam se rodila, u kojoj sam odrasla i u koju se uvijek rado vraćam. Što smo stariji, srce nas vuče u mjesta naše mladosti. Drago mi je da se ova današnja skupština održava baš u Opatiji, opjevanom biseru našega mora. Odavno je na turističkom zemljovidu svijeta Opatija turistički brend Hrvatske po kojemu se naša domovina diljem svijeta prepoznaje kao zemlja prirodnih ljepota i vrijednih ljudi, a o Opatiji i našem Kvarneru puno smo razgovarali i ovih dana u posjetu Češkoj Republici', kazala je predsjednica.