USVOJEN UPU

Gotovo je - na Srđu će se igrati golf!

  • +7

Prosvjed Inicijative 'Srđ je naš'

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Bionic
Reading

Sa 16 vijećničkih glasova 'za', sedam protiv i uz suzdržanu SDP-ovku Tatjanu Šimac Bonačić usvojen je kasno navečer u utorak urbanistički plan uređenja (UPU) platoa Srđ, čime je pala i posljednja prepreka za početak investicije u kompleks sa golfom vrijedne milijardu eura. Sa osam suzdržanih vijećnika usvojen je i amandman gradonačelnika Andra Vlahušića, javlja Dubrovački vjesnik

Za 12 amandmana koje je predložila Nezavisna lista Srđ je Grad glasovalo je troje nezavisnih vijećnika, troje laburista i HSLS-ovac Ivo Gjaja. Gradonačelnik Vlahušić predložio je pak zaključak po kojem Grad Dubrovnik neće podmirivati troškove izgradnje i zahvate u komunalnoj infrastrukturi koji prelaze iznos kojeg će investitor platiti kroz komunalnu naknadu.

Podsjetimo, sjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća koja je bila najavljena za 17 sati počela je oko 18,30 sati, pošto je završen prosvjed stotinjak aktivista inicijative Srđ je naš.

Glavna točka dnevnoga reda sjednice bila je prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja Sportsko-rekreacijskoga centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug.

Na dramatičnoj sjednici bila su nazočna 24 od 25 dubrovačkih vijećnika.

Prosvjednici koji su zapriječili ulaz u Gradsku vijećnicu nosili su natpise 'Srđ je naš' i 'Apartmanizacija' te transparente sa slikama gradskih vijećnika na kojima piše 'Prodano'.

Prosvjed je završio mirno i policija nije morala intervenirati.