'TEKST JE SRAMOTAN'

Gotovinin odvjetnik odgovara na optužbe desnice

30.11.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Nakon što je jučer predsjednik udruge 'Stop progonu hrvatskih branitelja' Zvonimir Trusić prozvao generala Antu Gotovinu da je izdao branitelje, glavni urednik Hrvatskog lista Ivica Marijačić u broju od četvrtka sastavio je dugačak popis Gotovininih 'grijeha' te je naslovnicu opremio naslovom 'Je li ovo naš Gotovina?'

Luka Mišetić, Gotovinin odvjetnik, kaže kako Trusić i Marijačić ne govore u ime braniteljske populacije te kako se njihove izjave ne treba preuveličavati. 'Za Marijačićev tekst mogu samo kazati kako je sramotan. Ja za njih u zadnje četiri godine nisam dao nikakvu izjavu, niti me je tražio niti sam mu je dao', rekao je Mišetić za tportal. Kako je Gotovina reagirao na ove prozivke, nije mogao reći.

'Dolazi Ante, pa u Hrvatskoj više ništa neće biti kako je do sada bilo! Sve će biti drukčije kad nam se vrati Ante! A tada – šok! Dugo očekivano Antino obraćanje narodu izaziva tjeskobu i nevjericu, konsternaciju.

Naš donedavni idol opalio nam je takav šamar da nam od njega još bride obrazi. Veseli i razdragani Ante lakonski nam objavljuje: Rat je završio, okrenimo se budućnosti. Ja sam svima oprostio. Ne mogu vjerovati da to uistinu čujem! A na njegovo dodvorničko spominjanje predsjednika Ive Josipovića i Zorana Milanovića, zvižduci i uzvici negodovanja tisuća hrvatskih branitelja na Trgu bana Josipa Jelačića zaglušuju to njegovo ulizivanje', rekao je Trusić u priopćenju te dodao kako je Gotovina zaboravio na 384 branitelja 'koji trunu u hrvatskim kazamatima', koji su kazneno procesuirani, da je zaboravio na gotovo dvije tisuće branitelja koji su počinili samoubojstvo. 'U Haag je otišao hrabri hrvatski vojnik, dapače general, a vratio nam se kao neznanac', zaključuje Trusić.

Marijačić
je pak u tekstu u Hrvatskom listu nabrojao sve Gotovinine 'grijehe' od njegovog puštanja iz haškog pritvora: tu je zahvala hrvatskim institucijama, nespominjanje Franje Tuđmana i Gojka Šuška prilikom govora na Trgu bana Jelačića, proglašavanje završetka rata, dok su neki branitelji podvrgnuti kaznenom progonu… Tvrdi da se okružio bivšim klevetnicima te kako je svojim govorima oduševio ljevicu.