u gradu permu

Gori termoelektrana u srcu Rusije, evakuirano pet stotina ljudi

30.11.2022 u 11:02

Bionic
Reading

Požar je izbio u termoelektrani u mjestu Permu u središnjoj Rusiji, a gusti oblaci dima dižu se u nebo, prenose svjetski mediji

Snimka snimljena ispred Permskaja CHPP-9, elektrane na naftu i plin u Permu u središnjoj Rusiji, prikazuje guste crne oblake na nebu iznad postrojenja. Uzrok požara još nije poznat. Lokalno stanovništvo na društvenim mrežama dijeli snimke tunela crnog dima na nebu iznad grada, prenosi Mirror.

Ruski mediji pišu da je dim izazvao požar koji je izbio na krovu zgrade elektrane u gradu koji se nalazi oko 1500 km istočno od Moskve. Očevici su za readovka.news rekli da su vidjeli požar u jednoj od radionica. Jedan je radnik za 59.ru rekao kako je plin "izbio do stropa" i izazvao "veliki toplinski val". Snimka s nadzorne kamere iz unutrašnjosti radionice pokazuje nešto što liči na razornu eksploziju plina koja je srušila krov postrojenja, prenosi BAZA.

Pet stotina ljudi navodno je evakuirano iz zgrade, javlja državna uprava. U prvom priopćenju, rusko Ministarstvo za izvanredne situacije reklo je da je odjel obaviješten o požaru koji je, kako kažu, izbio na krovu radionice oko 12.38 sati po lokalnom vremenu (07.38 po srednjoeuropskom vremenu). Na mjestu požara u trenutku izbijanja bilo je 79 djelatnika, dodaju. Ministarstvo je priopćilo da nije bilo smrtno stradalih, ali da su dvije osobe ozlijeđene u požaru. Postoji mogućnost da se požar proširi i na druge zgrade, kažu lokalni izvještaji.

  • +8
Iustrativna galerija Nuklearna elektrana Zaporižja Izvor: Profimedia / Autor: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik