centar grada

Ugašen požar na krovu sarajevskog zatvora, na zapaljenom katu nije bilo zatvorenika

19.06.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Požar na krovu zatvora u Sarajevu ugašen je, nitko nije ozlijeđen te više ne prijeti opasnost. Na krovu kazneno-popravnog zatvor u Sarajevu popodne je došlo do požara zbog čega je više jedinica Profesionalne vatrogasne postrojbe ŽS-a bilo upućeno na teren

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Sarajevske županije, zapalio se krov na KPZ-u koji se nalazi u Ulici branilaca Sarajevo. Gust dim izbijao je iz pravca u kojem se nalazi centralni zatvor. Vatra je zahvatila i dio Županijskog suda Sarajevo, piše Klix.ba.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe ŽS su kratko priopćili da je više vozila upućeno na teren.

Direktor Kazneno-popravnog doma Faruk Zubčević kazao je za Klix.ba kako pretpostavlja da je do zapaljenja došlo zbog visoke temperature.

'Dio krova je u limu, krov je uhvatila vatra zbog temperature i to se prenijelo po graničnim dijelovima drvenih nosača krova', kazao je Zubčević. Istaknuo je da zatvorenici nisu evakuirani, ali su na sigurnom unutar zgrade centralnog zatvora. Naglašava i da na zadnjem katu koji se također zapalio nije ni bilo pritvorenika s obzirom na to da je u tijeku njihovo premiještanje u novu jedinicu.

Zubčević je poručio da nije čudno što je došlo do požara na zgradi centralnog zatvora s obzirom na to da on godinama upozorava na loše stanje zgrade, zbog čega se, kaže, i preseljavaju.