SELI SE U SABOR

Ministar Goran Marić podnio ostavku! 'Nisam u stanju prihvatiti neviđen udar na sebe i obitelj'

  • Autor: M. Šu. / B. S.
  • Zadnja izmjena 15.07.2019 15:55
  • Objavljeno 15.07.2019 u 12:20
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku. Podsjetimo, njegovo ime već se spominjalo kao jedno od onih koja bi trebala biti zamijenjena u rekonstrukciji Vlade

'Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine', rekao je Marić nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom, prenosi Dnevnik.hr.

Izvijestio je da je danas podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću i zatražio povratak u Sabor. 'Niti jedan dan od utemeljenja Ministarstva nisam radio u miru. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj', rekao je.

  • +4
  • +1

Goran Marić u Novom Vinodolskom podnio neopozivu ostavku

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Ocijenio je da je postao meta. 'Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel', rekao je. Nije htio odgovoriti tko mu smješta, čija je meta.

'Sve sam objasnio', rekao je Marić i otišao.

U pisanoj ostavci koju je uputio premijeru Andreju Plenkoviću, Marić ističe kako podnosi neopozivu ostavku 'u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine' i njega kao ministra, prenosi Hina.

'Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine', navodi Marić u ostavci.

Također kaže kako je jednako tako nepojmljiva i neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica, pri kojoj je 'medijska orkestracija i stvaranje atmosfere linča prioritetnije od mirnog i razumnog uvida u vrijednost, domet i učinke državne imovine' u političkom, gospodarskom i društvenom prostoru Hrvatske.

Pri tome je, dodaje Marić, neshvatljivo to da su ozbiljan rad i procesi oživljavanja desetljećima zapuštene i otete državne imovine postali nebitni pred ciljanim rušiteljskim i dirigiranim medijskim pritiskom.

'Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnim', poručuje Marić u pisanoj ostavci premijeru Plenkoviću.

Podsjetimo, prošlog tjedna USKOK je od policije zatražio da prikupi i dostavi dokumentaciju i napravi sve potrebne izvide vezane za Marićeve poslove s nekretninama, kupoprodaju stanova i ministrovu ulogu u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

  • +5
  • +2

Ministar Goran Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Portal Index u petak je objavio kako je ministar državne imovine Goran Marić lagao o načinu na koji je obnovio franjevački studentski dom, što je usluga zbog koje su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Naime, Marić je tvrdio da je obnova studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, no portal tvrdi da je on obnovljen prije nego što je stan plaćen.

Ostavka Gorana Marića druga je ostavka ministra u hrvatskoj Vladi u tjedan dana, nakon što je prošlog ponedjeljka Vladu napustio ministar uprave Lovro Kuščević, također pritisnut aferama oko korištenja političkog utjecaja u svrhu mešetarenja nekretninama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!