mešetarenje nekretninama

Ministra Gorana Marića provjerava USKOK

12.07.2019 u 19:35

Bionic
Reading

Gorana Marića, ministra državne imovine, zbog mešetaranja s nekretninama provjerava USKOK, objavila je Nova TV u Dnevniku

USKOK je od policije zatražio da prikupi i dostavi dokumentaciju i napravi sve potrebne izvide. Pod povećalom policije, ali i tužitelja njegovi su poslovi s nekretninama, kupoprodaja stanova i minstrova uloga u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Istražitelji žele doznati o čijem je trošku obnovljen studentski dom franjevaca u Zagrebu u crkvi Gospe Lurdske. Također, žele znati tko je izvodio radove, koliko su stajali, tko ih je platio i jesu li Marić, odnosno tada tvrtka njegova sina u zamjenu za pomoć franjevcima kupili stan u istoj toj ulici po povoljnim uvjetima.

USKOK i policija za sada provode izvide i cijela priča je na samom početku. Sve se tek provjerava i moguća su dva scenarija; da USKOK odbaci navode, ali i da pokrene službenu istragu.

Ministar, navedeno je na Novoj TV, pred kameru nije želio stati, nije dao odgovore na konkretna pitanja, ustvrdio je da mu se podmeće, ali nije htio reći tko. Marić je naveo da će se o svemu očitovati za deset dana.

Podsjetimo, Marić već tjednima puni medije zbog transakcija s nekoliko nekretnina. Zbog svega toga bio je na razgovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem i cijelo vrijeme tvrdi da je sve radio po propisima i da je sve bilo i u skladu s etičkim standardima.

Riječ je o jednom od troje ministara, Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac su dvoje preostalih, za koje je SDP prikupio potpise za pokretanje nepovjerenja. Očekuje se da će se to u proceduri naći slijedeći tjedan.

Također jedan je od ministara čije se ime sve češće spominje među onima koji će ići na otpisnu listu kada dođe do rekonstrukcije Vlade koju je premijer Andrej Plenković najavio do kraja srpnja.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL