nova vrsta politike

Goran Kušec kandidat SDP-a za osječkoga gradonačelnika

12.02.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a za osječkoga gradonačelnika na lokalnim izborima bit će Goran Kušec, znanstvenik i redoviti profesor na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, najavili su u petak predsjednik stranke Peđa Grbin i ostali stranački dužnosnici

Na konferenciji za novinare u osječkome Muzeju Slavonije Grbin je istaknuo kako daje stopostotnu potporu Goranu Kušecu, koji je svojim profesionalnim, znanstvenim, poslovnim i drugim uspjesima ono što Osijek treba u 21. stoljeću.

"Kada sam u kampanji za predsjednika SDP-a govorio da nam treba novi SDP, mislio sam prvenstveno na nove programe i nove ideje koje će Hrvatsku gurnuti u 21. stoljeće, ali je to uzalud ako nemaš prave ljude koji će stati iza takvih programa i pretvoriti ih u stvarnost. Ljudi kao Kušec su oni zbog kojih sam sretan što sam predsjednik novog SDP-a", poručio je Grbin.

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan istaknula je da se Osijek mora koristiti svojim resursima i svojim ljudima, ali ne smije zanemarivati izdašna financijska sredstva iz fondova Europske unije koje će Kušec sigurno znati dobro koristiti.

"Sigurna sam da je Goran, kao svestrana i kreativna osoba, kockica koja je nedostajala SDP-u i da će se dobro uklopiti u politički mozaik našega grada", rekla je Borzan.

Kao neke od svojih prioriteta, Kušec je istaknuo gospodarstvo, poduzetništvo i obrazovanje te izradu strategije razvoja grada, koja će se temeljiti na razvoju IT industrije, prehrambene i prerađivačke industrija, zelenim tehnologijama i inovacijama.

"Učinit ćemo što je više moguće kako bismo poduprli razvoj Sveučilišta, a jedan od prioriteta je skrb za najranjivije skupine, pri čemu mislim na izgradnju domova za umirovljenike, palijativnog centra te izgradnju liftova u višekatnim zgradama", dodao je.

Istaknuo je kako želi funkcionalnu gradsku upravu, koja treba biti brža, bolja i ljubaznija te temeljena na kriterijima, a ne na podobnosti.

"Biračima nudim novu vrstu politike koja uključuje, a ne politiku koja osvaja i dijeli plijen. Meni su važne ideje, a ne ideologije. Sebe vidim kao kandidata za posao, a svoje sugrađane kao poslodavce", rekao je Kušec.

Na upit novinara u SDP-u su ponovno opovrgnuli medijska nagađanja po kojima su razmišljali o bivšem županu Vladimiru Šišljagiću kao svojem kandidatu za osječkoga gradonačelnika.

Peđa Grbin rekao da se na to pitanje može odgovoriti sa samo jednom riječi - nikad.

Predsjednik osječkoga SDP-a i dogradonačelnik Boris Piližota ustvrdio je kako "do sastanka SDP-a i Šišljagića nikada nije došlo", te da je to bio "medijski spin kojim se vjerojatno željelo naškoditi Šišljagiću kao potencijalnom kandidatu na lokalnim izborima, ali i SDP-u kao stranci".