novi izbori

Gong rekonstrukciju Vlade usporedio s parolom iz Alan Forda: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

18.07.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Gong je u četvrtak ocijenio da je Plenkovićeva rekonstrukcija Vlade napravljena "alanfordovski" tako da su loši ministri nagrađeni potpredsjedničkim funkcijama u Vladi ili novim, bogatijim resorom

Gong u priopćenju poručuje kako bi poštenije bilo da se raspišu novi izbori umjesto da se opet produljuje život Vladi opterećenoj aferama i nesposobnošću.

Iz te udruge posjećaju da su prije godinu dana tražili ostavku Andreja Plenkovića zbog lažnih očitovanja njega i više dužnosnika pred hrvatskim institucijama na temu Agrokora.

Sada ministar financija Zdravko Marić, za kojeg je Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo da je povrijedio načelo djelovanja sudjelujući na sastancima grupe Borg, koja je pisala Lex Agrokor, postaje potpredsjednik Vlade.

Zbog povrede načela djelovanja, podsjeća Gong, Tomislav Karamarko morao je odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade. To pokazuje da se borba protiv korupcije kontinuirano urušava u zemlji koja Europskom unijom predsjeda sljedeće godine.

Dok hrvatska policija provodi ilegalno "pushbackove" (nasilno vraćanje) izbjeglica, o čemu svjedoče i policajci u pismu pučkoj pravobraniteljici, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović unaprijeđen je na mjesto potpredsjednika Vlade.

Novi ministar uprave Marko Pavić, koji je pokazao da ne zna voditi socijalni dijalog, koji je iz proračuna financirao protureferendumsku kampanju, dijelio poslove prijateljima, proslavio se debaklom povlačenjem novca iz ESF-a namijenjenog najsiromašnijima, također je nagrađen. Postat će ključan za upravljanje europskim fondovima u Hrvatskoj kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Rekonstrukcija Vlade, stoga, izgleda poput glasovite parole iz stripa Alan Ford: "Tko izgubi dobitak, dobije gubitak", ocjenjuje Gong.