rekonstrukcija vlade

Mrsić neće podržati nove ministre: Jasno je da Plenković spašava sebe, a tek onda HDZ

18.07.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u četvrtak da u Saboru neće podržati kandidate za nove ministre te zatražio hitno raspisivanje izbora

Rekonstrukcija Vlade nije provedena zbog sumnjivih i spornih rabota sad već bivših ministara, već zbog loše percepcije. To je poniženje svakog građanina Hrvatske pa ova najkorumpiranija Vlada mora podnijeti ostavku i trebaju se odmah raspisati izbori, ističe Mrsić u priopćenju.

Mrsić je posebno nezadovoljan ostankom dosadašnjeg ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića u Vladi, na mjestu novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a.

"Kakva je to Vlada, kakav je to premijer koji ministra koji protiv sebe ima više od 740.000 potpisa nagradi novim ministarstvom", pita čelnik Demokrata.

Statisti koji su sad prihvatili ministarske funkcije nisu ništa drugo nego smokvin list za nesposobnost premijera. To je samo dodatno uhljebljivanje lokalnog stranačkog kadra na dobro plaćene pozicije, smatra Mrsić.

Jasno je da rekonstrukcijom Vlade Plenković prvo spašava sebe, a tek onda HDZ, kaže Mrsić dodajući da građani na izborima trebaju odlučiti o novoj Vladi. Hrvatska ne smije biti talac Plenkovića i HDZ-a, poručio je.