STOTINE ROMKINJA

Godišnja prodaja mladenki u Bugarskoj

10.03.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Odjevene u najljepšu odjeću koju su imale i prepune zlatnog nakita na sebi, stotine Romkinja tinejdžerskog uzrasta paradirale su prethodnog vikenda na otvorenom

S mnogo šminke na licu došle su na tradicionalnu ceremoniju prodaje mladenki u Bugarskoj nadajući se da će pronaći dobrog muža.

Onaj koji poželi kupiti svoju buduću suprugu mora platiti priličnu sumu novca njezinim roditeljima. Svaka mlada priželjkuje bogatog supruga.

'Vodimo svoje kćeri na ovakva okupljanja da bi ih momci mogli primijetiti, jer svojoj djeci ne dopuštamo da odlaze u diskoteke', objašnjava Elena iz mjesta Kapitan Andreevo, a prenosi Daily Mail.

Ova neobična pijaca nalazi se u selu Mogila u blizini Stare Zagore. Cijena jedne mladenke je više tisuća eura, potvrđuju ponosni roditelji.

Ceremoniji ne prisustvuju samo kćerke i roditelji, već se tu svake godine okuplja i njihova rodbina kako bi svi zajedno plesali, jeli slatkiše i gledali tek vjenčane parove kako plešu na vrhu automobila, na taj način iskazujući svoju sreću.

Zabava se priređuje prve subote nakon početka pravoslavnog posta, na Dan Svetog Teodora. Ove godine okupilo se oko dvije tisuće Roma iz južnih dijelova Bugarske, iz Plovdiva, Pasardžika, Slivena i Jambola.