stiže pomoć

Gradski ured javio se ženi koja godinama živi u mračnoj garaži u Zagrebu, objasnili joj kako do gradskog stana

30.09.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Iz Ureda za socijalnu zaštitu kontaktirali su 56-godišnjakinju koja već godinama živi u jednoj garaži u Zagrebu, te je uputili u korake koje je potrebno napraviti da bi ispunila uvjete za preporuku za dodjelu gradskog stana, rekli su danas iz Grada Zagreba za HRT.

'Povodom potresne reportaže koja je jučer objavljena o osobi koja prema navodima šest godina živi u jednoj garaži koja je potpuno neprimjerena za život, izvještavamo sljedeće. Točan je navod da se osoba javila na natječaj za dodjelu stana iz fonda Grada Zagreba. Provjerom u nadležnom Uredu za upravljanje imovinom ustanovili smo da je tu prijavu podnijela 2014., koja je tada nažalost odbijena zbog nepotpune dokumentacije. Danas su službenici iz Ureda za socijalnu zaštitu kontaktirali gospođu, te je uputili u korake koje je potrebno napraviti da bi ispunila uvjete za preporuku za dodjelu stana temeljem članka 7. Odluke o najmu stanova. Važno je, naime, da se gospođa javi u nadležni Centar za socijalnu skrb radi provedbe postupka vještačenja, i o tome su je danas gradski službenici izvijestili. Osobi je također ponuđena pomoć u paketima hrane, i za takvu se vrstu pomoći može javiti u nadležni Ured za socijalnu zaštitu u bilo kojem trenutku', stoji u odgovoru iz Grada Zagreba za HRT.

Podsjetimo, HRT je objavio reportažu o gospođi Mariji koja od 2015. živi u garaži u jednom zagrebačkom kompleksu. Trenutno radi kao čistačica.

Iako kaže da joj se u početku bilo teško priviknuti na život u garaži, sada je ondje već napravila svoj dom, koliko je to moguće. Garaža barem ima struju, što omogućuje Mariji da si ponekad nešto skuha na rešou. Pere se u garaži, znala se otuširati kod nekoga, ali to više ne čini. Nuždu obavlja u WC-u koji se nalazi u kompleksu. U garaži pere i rublje.