NOVA ISPRIKA

Glunčić: Svjestan sam važnosti svih društvenih skupina

12.12.2016 u 15:01

Bionic
Reading

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić ispričao se u ponedjeljak zbog izjave koju je dao u nedjelju u televizijskoj emisiji komentirajući rezultate PISA istraživanja, naglasivši u isprici da mu nije bila namjera nikoga diskriminirati niti isticati u negativnom kontekstu

'Komentirajući rezultate PISA istraživanja za 2015. u jednome dijelu svoga komentara nespretno sam se izrazio i moje su riječi izazvale negativne konotacije, a što mi nikako ni u kojem slučaju nije bila namjera. No, to ne umanjuje nepromišljenost izjave pa se ovom prilikom još jednom ispričavam cjelokupnoj javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio', navodi Glunčić u isprici.

'Nije mi bila namjera nikoga diskriminirati niti isticati u negativnom kontekstu. Svjestan sam važnosti svih društvenih skupina i kao državni tajnik zalagat ću se za široku nacionalnu uključivost i zaštitu prava svakog pojedinca u području obrazovanja i znanosti', naglašava.

Glunčić ističe da je pogreška bila nenamjerna te da je svjestan mogućega pogrešnog tumačenja dijela izjave nastojao još tijekom emisije objasniti svoja stajališta.

Glunčić je u nedjelju sudjelovao u emisiji 'Točka na tjedan' televizije N1 u kojoj je na pitanje voditeljice da prokomentira ispodprosječne rezultate hrvatskih učenika na PISA istraživanjima, s obzirom na velik broj odlikaša i vrlodobrih učenika, odgovorio da su u Hrvatskoj 'u statistiku ušla i djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine'.