POGLEDAJTE GDJE

Gledate tekmu na otvorenom? Ponesite kišobran!

23.06.2014 u 09:36

Bionic
Reading

Ako ste današnju utakmicu Hrvatske planirali pratiti na otvorenom, dobro će vam doći savjeti prognostičara jer će već večeras u našu zemlju stići oblaci koji će nekim krajevima donijeti pljuskove i kiše koji mjestimično mogu biti obilniji. U sjeverozapadnoj unutrašnjosti šanse za njih su velike, u Slavoniji i na sjevernom Jadranu umjerene, a u Dalmaciji nikakve, kažu prognostičari

U ponedjeljak prijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Sredinom dana, najprije na sjevernom Jadranu, a zatim i u unutrašnjosti, naoblačit će se tako da su povremeno moguće kiše ili pljuskovi s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i obilniji, osobito u unutrašnjosti. U Dalmaciji će tijekom cijeloga dana biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na srednjem i južnom Jadranu umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 24 do 29 °C.

U utorak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu ili poneki lokalni pljusak, osobito u sjeverozapadnoj unutrašnjosti gdje će biti najoblačnije, a oborine češće. U Dalmaciji će tijekom cijeloga dana biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 od 18, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 24 do 29 °C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u drugom dijelu dana i u noći na četvrtak kada oborine mogu biti i obilnije. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 25, a na Jadranu od 23 na sjeveru do 28°C na jugu.

U četvrtak će ujutro posvuda biti pretežno oblačno, još uz mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove. Tijekom jutra u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimično su moguće i obilnije oborine. Sredinom dana, a naročito poslijepodne, kiše će biti sve manje i postupno će se razvedravati. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 23, a na Jadranu od 23 na sjeveru do 28°C na jugu.

U nastavku tjedna vrijeme će se postupno stabilizirati pa će sunca biti sve više, a šanse za nove oborine bit će vrlo male. Vjetar će oslabiti, nakon svježijeg jutra u petak, temperature će biti u porastu.

Na samom kraju tjedna, tj. krajem nedjelje postoje naznake da bi moglo doći do novog prolaznog pogoršanja, no za detalje moramo pričekati novije prognostičke materijale.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link