POZIV NA FELLATIO

Glavni urednik 'Glasa Istre' u nevjerici zbog seksizma načelnika prema novinarki

12.02.2020 u 20:19

Bionic
Reading

Glavni urednik "Glasa Istre" Robert Frank za neprimjeren istup načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića prema novinarki tog lista je rekao da je njegova reakcija znak slabosti i kukavištva čovjeka koji, umjesto odgovora na novinarsko pitanje, "uzvraća prostački, bahato, nesigurno i preplašeno"

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić u srijedu je naime tijekom telefonskog razgovora s novinarkom "Glasa Istre", koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama s obzirom na to da u njima, kako je napisala u izvještaju, "ima više nedoumica i nelogičnosti poput neprijavljivanja OPG-a", reagirao neprimjereno i prostački.

"Teško mi je povjerovati da se načelnik jedne napredne općine u multitolerantnoj Istri ponio tako isključivo i primitivno. Izjava Nivija Stojnića kojom novinarku našeg lista poziva na fellatio nešto je najuvredljivije i seksistički što je mogao napraviti. Njegova je reakcija znak slabosti i kukavištva, pokazatelj je nedostatka samopouzdanja i kompleksa čovjeka koji, umjesto odgovora na novinarsko pitanje, uzvraća prostački, bahato, nesigurno i preplašeno", rekao je za Hinu glavni urednik "Glasa Istre" Robert Frank.

Dodao je kako je načelnik, koji to zbog tog ispada više ne bi smio biti, takvim ponašanjem izbjegao odgovor na pitanja koja mu je novinarka htjela postaviti vezano uz njegovu imovinsku karticu i mnoge prije dvadesetak dana uočene propuste oko njezina ispunjavanja.

"Što su u političara tanji živci, toliko je veća njihova krivnja. Stojnić je živi primjer za to. Iz IDS-a, stranke kojoj pripada, su kontaktirali redakciju i uz zgražanje riječima svojeg načelnika općine ispričali su se našoj novinarki", rekao je Frank.

"Na IDS-u je sada da povuče pravedan, a ne demagoški potez kojim će demonstrirati nultu toleranciju na ovako gnjusno ponašanje", poručio je Frank.

Izjavu načelnika općine Tar-Vabrige Nivia Stojnića najoštrije je osudio i pulski HNS, koji je u priopćenju za javnost ocijenio kako vrijeđenju i psovkama, koje su i svojevrsni pritisak na rad i slobodu medija, treba "jednom zauvijek reći dosta".

"Žalosti i činjenica da ovakvo ponašanje dolazi od osobe koja predstavlja građane i da se to zbiva u Istarskoj županiji, regiji koja želi prednjačiti u izvrsnosti na svim poljima", zaključila je predsjednica pulskoga HNS-a Kristina Bulešić.