OŠTRA OSUDA

Čini se da će IDS zbog seksističkog napada najuriti svog načelnika općine

12.02.2020 u 18:21

Bionic
Reading

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza osudio je u ime stranke u srijedu popodne, kako je rekao, 'vulgarni ispad načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića', ocjenjujući da je takvo ponašanje ispod svake razine, a za sutra je najavio izvanrednu sjednicu Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a.

'Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama', istaknuo je Sponza i dodao da će se već sutra održati izvanredna sjednica Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a na kojoj će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački je i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom 'Glasa Istre', koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama u kojima, kako je naveo 'Glas Istre' u svojem izvješću, 'ima više nedoumica i nelogičnosti'.

Neprimjerene i neprihvatljive 'vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića' najoštrije su osudili i u Klubu žena IDS-a.

'Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene', istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar. Dodala je da IDS 'cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a, promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu'.

>>> IDS-ov načelnik seksistički izvrijeđao novinarku zbog pitanja o imovinskoj kartici

Zato je, smatra ona, istup načelnika Stojnića potpuno suprotan temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije.

'IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima', istaknula je Sandra Ćakić Kuhar.