PRIPREMAO TEREN 7 MJESECI

Glavaš u Ljubuškom zatražio BiH dokumente

09.05.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) priopćilo je u subotu da je Branimir Glavaš u petak podnio zahtjev za izdavanje osobnih dokumenata u općini Ljubuški te da je priložio sve potrebne dokumente

Branimir Glavaš je dana 8. 5. podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice te je tom prilikom priložio svu potrebnu dokumentaciju, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, ovjereni preslik osobne iskaznice RH, izjavu da ne posjeduje niti jedan dokument BiH i uplatnice", navodi se u policijskom priopćenju. Priopćenje dodaje kako je iz svega navedenoga vidljivo "da su bili ispunjeni zakonom propisani uvjeti za izdavanje državljanstva Branimiru Glavašu".

Pojašnjava se kako je Glavaš, koji je rođen u Osijeku, ali su njegovi roditelji iz Drinovaca u Hercegovini, još u listopadu prošle godine po ovlaštenom punomoćniku, podnio zahtjev za stjecanje državljanstva Bosne i Hercegovine na temelju podrijetla.

Tada je, pojašnjava se, napravljen nacrt rješenja na temelju kompletne dokumentacije potrebne za upis u matičnu knjigu rođenih. Kompletna dokumentacija dostavljena je ministarstvu civilnih poslova BiH koje je 20. 11. 2008. dalo suglasnost i Glavaš je stekao državljanstvo BiH.

MUP ŽZH je također naveo kako za Glavašem, koji je u petak u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991., ne postoji raspisana tjeralica pa je "prema tome on slobodan čovjek i kao takav može se neometano kretati na teritoriju cijele BiH".