AMANDMAN IZ HERCEGOVINE

Glavaš telefonski odlučuje u Saboru

13.07.2009 u 14:52

Bionic
Reading

Iako je nepravomoćno osuđen za ratni zločin te je pred hrvatskim pravosuđem pobjegao u Hercegovinu, Branimir Glavaš itekako je prisutan, doduše ne fizički, u Saboru

U ponedjeljak su se svi klubovi zastupnika parlamentarnih stranaka dogovorili da neće podnositi amandmane na novi rebalans Kosoričine vlade, no klub zastupnika Glavaševa HDSSB-a nije pristao na taj dogovor.

Oni će, najavljuju, uložiti amandman na rebalans proračuna kojim će tražiti da se od 800 milijuna kuna rezerviranih za brodogradnju uzme 400 milijuna kuna i prebaci seljacima. Zastupnik Ivan Drmić objašnjava da time žele dati do znanja da insistiraju da Jadranka Kosor održi obećanje koje je dala u pregovorima s mljekarima koji su traktorima blokirali Zagreb.

'Tada im je obećala novac, ali tog novca u ovom rebalansu nema. Mi ga tražimo', kaže Drmić. Premda Klub HDSSB-a ističe da ne pristaje na dogovore jer sam planira svoje poteze, njihov 'veliki šef' Glavaš to je demantirao i potvrdio da i dalje vuče sve konce.

'Kao predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a zvao sam iz dijaspore i dogovorio sa svojim zastupnicima da se uloži taj amandman', potvrdio je Glavaš za Večernji list.