pošteno plaćanje

Glas: Zabrana rada nedjeljom HDZ-ov je štetočinski populizam i licemjerje

27.07.2021 u 10:15

Bionic
Reading

Iz Glasa su u utorak poručili da je prijedlog o zabrani rada nedjeljom HDZ-ov "štetočinski populizam i licemjerje", naglasivši kako Vlada nije razmišljala o poštenom plaćanju rada nedjeljom

"HDZ-ov ministar Ćorić, a i sam premijer Plenković, uhvatili su se ovih dana zabrane rada nedjeljom takvom žestinom da bi neki neupućeni promatrači mogli zaključiti da njihova Vlada nema baš nikakvih važnijih zadaća. I sve to usred pandemije i krize te nakon dva katastrofalna potresa", stoji u priopćenju Glasa.

Navode i kako se HDZ-ov ministar zaklinje da će njegova Vlada riješiti problem rada nedjeljom, no da pritom ne misli da će se pobrinuti za to da svi koji taj dan rade budu pošteno plaćeni.

"Problem za ministra je što se uopće radi i sve će probleme čarobno riješiti tako da zabrani rad nedjeljom, i to samo u trgovinama. Da je stvarno zainteresirana za rješavanje problema, HDZ-ova Vlada možda bi prihvatila Glasov prijedlog da se rad nedjeljom plati više, a ne ga odbila više puta", navodi se u priopćenju.

Dodaju kako će zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš ponovno, i u ovome mandatu, poslati taj prijedlog u saborsku proceduru.

"Zanimljivo je i kako HDZ-ova Vlada vidi razvoj hrvatske turističke ponude. Naime, trgovine bi mogle raditi 16 nedjelja u godini, što znači da Vlada na toliko tjedana unaprijed ograničava turističku sezonu", stoji u priopćenju.

Iz Glasa smatraju da Vlada, umjesto da rješava stvarne probleme građana, poput obnove za koju navode kako još nije ni počela, smišlja planove kako da onima koji ovise o radu nedjeljom stvori nove probleme, i to sve pod krinkom obrane tradicionalnih, obiteljskih vrijednosti.

"Ministar Ćorić rad nedjeljom nazvao je 'disfunkcionalnom društvenom pojavom'. Odličan izraz koji savršeno oslikava HDZ-ov štetočinski populizam i licemjerje", navodi se u priopćenju.