kritike oporbe

GLAS: Vlada se nema namjeru baviti ozbiljnim zahvatima u zdravstvu

26.10.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Stranka GLAS ocijenila je u utorak kako je iz medijskih objava o zdravstvenoj reformi vidljivo da Vlada i resorni ministar Vili Beroš nemaju apsolutno nikakvu namjeru baviti se ozbiljnim zahvatima u zdravstvu.

Vlada će i dalje prelijevati iz šupljeg u prazno, i to opet preko leđa građana koji to zdravstvo plaćaju, smatraju u GLAS-u.

"Prema najavama, jedna od genijalnih reformskih ideja je izbacivanje naknada za roditeljske dopuste iz sustava HZZO-a, a druga ukidanje olakšica za mlade. S obzirom na to da nam je loša demografska slika i iseljavanje mladih jedan od najvećih problema s kojima se kao država suočavamo, apsolutno je suludo uštede u sustavu temeljiti baš na te dvije skupine", navode u priopćenju.

Pritom,  ministar Beroš ništa od navedenog ne demantira, nego ga samo smeta što se vade pojedinačni dijelovi njegove "cjelovite  reforme".

"O ozbiljnoj racionalizaciji i preustroju sustava, reformi zdravstvenog osiguranja i korištenju privatne inicijative u sustavu, nema, naravno, ni riječi. Kao i sve druge HDZ-ove reforme, i ova završava  prije nego je i započela, sa svim HDZ-ovim 'ovcama' i dalje na broju. I, naravno, uz uvijek istu posljedicu troškove i dodatne teret za građane koji taj sustav financiraju", zaključuje GLAS.