rupa u nastavi

GLAS traži da se za učenike koji ne idu na vjeronauk uvedu izborni predmeti

21.02.2020 u 15:00

Bionic
Reading

Kako učenici koji ne pohađaju vjeronauk u osnovnim školama ne bi besposleno sjedili usred nastave GLAS je zatražio da Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigura uvjete da se u to vrijeme za takve učenike uvede izborni predmet

Zastupnice GLAS-a Anka Mrak-Taritaš i Vesna Pusić izvijestile su da je ta stranka u saborsku proceduru poslala prijedlog zaključaka kojima se traži da se Ministarstvo znanosti i obrazovanja obveže da prilagodi nastavni plan i program za osnovnoškolsko obrazovanje i osigura uvjete za uvođenje nastave izbornog predmeta za one koji ne pohađaju vjeronauk, u istom terminu.

'Sve manje djece u školama odlučuje se za vjeronauk pa dva sata tjedno gluvare po hodnicima. Zbog toga predlažemo da im se osigura izborna nastava koju žele', kazala je Mrak-Taritaš.

Pusić je kazala da su škola i Ministarstvo dužni osigurati da učenici umjesto da dva sata sjede na hodniku imaju nastavu iz nekog izbornog predmeta.. Druga je mogućnost, dodaje, da se vjeronauk održava prvi ili zadnji sat, ali se rasporedi tako ne rade.

Upozorila je pritom i na neophodnost uvođenja građanskog odgoja u škole. 'Odsutnost građanskog odgoja u školama možda je najlošije i možda najveća greška koju je ova Vlada napravila', zaključila je Pusić.