na trgu bana jelačića

Prosvjed poduzetnika u centru Zagreba, bune se protiv neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminacije

03.02.2021 u 07:06

Bionic
Reading

Udruga Glas poduzetnika (UGP) organizira prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića zbog, kako navodi, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, pri čemu je pozvala sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže

Oko 9:30 poduzetnici i građani koji ih podržavaju počeli su se okupljati na glavnom zagrebačkom trgu. Na lokaciji su i policijske snage koje osiguravaju da sve prođe mirno, ali i da kontroliraju pridržavaju li se okupljeni epidemioloških mjera.

Udruga Glas poduzetnika (UGP) organizira prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića zbog, kako navodi, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, pri čemu je pozvala sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.

Konferencija za medije održat će se u 10 sati kod kavane Johann Franck.

Prosvjed poduzetnika Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika (UGP), pozitivan je na koronavirus i sutra neće biti na prosvjedu u središtu Zagreba. Brz oporavak putem Twittera poželio mu je ministar Tomislav Ćorić na što je Bujas napisao: 'Hvala. A ja vama da nađete adekvatan posao'.

  • +65
Prosvjed poduzetnika Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović/tportal

Prijavljeno je da će na prosvjedu biti 25 tisuća ljudi, ali Bujas ističe da ne zna koliko će točno ljudi doći. No, sve sudionike poziva na pridržavanje epidemioloških mjera i odgovornost.

Na prosvjedu bi trebali sudjelovati poduzetnici koji su bili najglasniji u protivljenju Vladinim mjerama proteklih mjeseci. Očekuju se kuhari i vlasnici ugostiteljskih objekata, ali i vlasnici teretana, koji su ušli u fokus javnosti nakon što je policija privela jednog od njih. Podsjetimo, Andrija Klarić je u ponedjeljak priveden zato što je otvorio svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci, a nakon što je zadržan u pritvoru tijekom noći, pušten je, no teretana mu je zapečaćena.

Zasto cu u srijedu u 10.00 biti na Trgu? Nema to veze s Covidom niti mjerama. Poslovna klima je u ovoj zemlji bila losa...

Objavljuje Mate JankovićPonedjeljak, 1. veljače 2021.

Sudjelovanje na prosvjedu najavio je tako poznati kuhar Mate Janković, koji ističe: 'Zašto ću u srijedu u 10.00 biti na Trgu? Nema to veze s Covidom niti mjerama. Poslovna klima je u ovoj zemlji bila loša i prije Covida. Bili smo zaostalo, korumpirano i loše društvo i prije, a ogromna je šansa da ćemo to ostati i iza Covida. To je glavni razlog zbog kojeg ću doći.