ljudska bića

Glas o smrti u Areni: Zdravstveni sustav kojim bi ministar Beroš trebao upravljati, svakim danom zapada u sve dublji kaos

03.12.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Stranka Glas ocijenila je da je ministar zdravstva Vili Beroš doveo zdravstveni sustav u kaos u kojem se pacijenti više ne tretiraju kao ljudska bića

Iz Kliničkoga bolničkog centra u ponedjeljak je pacijent u terminalnoj fazi onkološke bolesti pozitivan na koronavirus prevezen u Arenu, koja je namijenjena za skrb o oboljelima od covida-19 s lakšom kliničkom slikom. U Areni je, nažalost, i umro, podsjetila je ta politička stranka.

Iako Glas ističe da ne zna točno čime je Arena opremljena, upozorava da nikakvo “rasterećenje bolničkih kapaciteta” ne može opravdati da se bolesnika u terminalnoj fazi bolesti iz bolnice preveze u sportsku dvoranu.

Ne znamo čime točno je Arena opremljena, ali sasvim sigurno bolesnik u terminalnoj fazi bolesti ne može iz bolnice biti prebačen u sportsku dvoranu i nikakvo 'rasterećenje bolničkih kapaciteta' to ne može opravdati, ocjenjuje Glas i dodaje kako bi se u "svakoj normalnoj državi svaki normalan ministar zdravstva barem ispričao obitelji umrlog za tako okrutno postupanje s pacijentom u terminalnoj fazi onkološke bolesti, a naš tek kratko odgovara da o tome nema pojma".

Ta stranka ističe da ministar Beroš ne upravlja zdravstvenim sustavom.

"Zdravstveni sustav kojim bi ministar Beroš trebao upravljati, a očito ne upravlja nitko, svakim danom zapada u sve dublji kaos. U takvom posvemašnjem kaosu, bunilu i histeriji, na koncu prestaju vrijediti sva pravila i zaboravlja se na sve, pa čak i ono najosnovnije - da su pacijenti ljudska bića i da imaju pravo na adekvatnu zdravstvenu skrb u svakoj fazi bolesti", stoji na kraju priopćenja Glasa.