pomor državnih virtualnih epidemiologa

Gdje je nestao Andrija? Nestala i aplikacija Stop covid, 'ulovila' je samo 80 kontakata zaraženih

13.12.2021 u 22:05

Bionic
Reading

Sjećate se Andrije? Dijelio je savjete dok još gotovo nitko nije ništa znao o koronavirusu. Malo tko je primijetio, no nema ga već pola godine. Na Andrijinoj službenoj stranici piše da od 1. lipnja njegove usluge više nisu dostupne

Pomagao je dosta, uvjeravaju u Ministarstvu zdravstva - u prvom tjednu rasteretio je epidemiološke korisničke službe za 25 posto. Razmijenjeno je 2.500.000 poruka. riješeno je 6000 kviz pitanja, preuzelo ga je 90.000 ljudi, što je oko dva posto ukupnog stanovništva, javlja Nova TV.

Koštao je nula kuna - jer je bio donacija nekoliko informatičkih tvrtki. Za razliku od plaćene platforme Cijepise - koja je u počecima imala cijeli niz grešaka. A završila je pod povećalom USKOK-ovih istražitelja

Do sada je putem Cijepise interes za cijepljenje pokazalo 300.000 građana, od ukupno 2,2 milijuna cijepljenih. Projekt "cijepi se" košta oko 2,5 milijuna kuna plus PDV.

Slabo je u Hrvatskoj zaživjela i aplikacija STOP COVID - osmišljena za lovljenje kontakata. "Nisam zadovoljan činjenicom kako je zaživjela aplikacija STOP COVID", rekao je u studenome 2020. godine ministar zdravstva Vili Beroš.

Ni godinu dana nema razloga za zadovoljstvo - pomogla je obavijestiti kontakte za 80 zaraženih osoba. A u Hrvatskoj je dijagnozu COVID-a imalo više od 600 tisuća ljudi.