PRIJAVIO TODORIćA PA NESTAO

Gdje je bio Božo Petrov dok su se u Saboru svađali oko Agrokora?

05.04.2017 u 20:43

Bionic
Reading

Dok su u srijedu oporbeni zastupnici u saborskoj dvorani žestoko raspravljali, pa i svađali se s premijerom Andrejom Plenkovićem oko Vladina 'lex Agrokora', sjednicu su umjesto predsjednika Sabora Bože Petrova vodili potpredsjednici. Petrov je, kažu u Mostu, morao otići kući zbog 'visoke temperature'

'Božo Petrov je na kuri antibiotika i vitaminskih koktela. Nadamo se da će sutra biti u stanju voditi sjednicu kada se u Saboru bude glasalo o tom važnom zakonu', poručili su nam neslužbeno iz Mosta.

Predsjednik Sabora Božo Petrov ujutro je kratko vodio sjednicu, a potom je napustio zgradu Sabora.

Zbog visoke temperature, objašnjavaju u Mostu, Petrov danas nije bio ni na okruglom stolu koji je organizirao Most povodom njihova prijedloga izmjene Zakona o arhivskom gradivu i arhivima.

Izostanak Bože Petrova s današnje žučne rasprave oko Vladina prijedloga Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, kolokvijalno zvanog 'lex Agrokora', zamijetili su mnogi.

Posebno zbog toga što je prije nekoliko dana lider Mosta DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i Uprave Agrokora zbog sumnje na lažiranje financijskih izvještaja, a nakon što je visokopozicionirani direktor ruske banke VTB izjavio da su poslovna izvješća koncerna falsificirana.

Petrov je to učinio iako je u međuvremenu ruska banka znatno ublažila riječi svog zamjenika izvršnog direktora Jurija Solovjova.