NEZADOVOLJNI IGRAČI

Gameri popljuvali Dragon Age 2

10.03.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Dragon Age 2 koji bi se u Europi trebao početi prodavati jedanaestog ovog mjeseca naišao je na vrlo oštre kritike od strane samih igrača, što sigurno nije povratna informacija koju je Bioware želio čuti

Kroz nekoliko dana Dragon Age 2 bi se trebao početi prodavati i na europskom kontinentu a igrači koji su je imali priliku isprobati nisu imali previše riječi hvale za nju. Naime, prema prosječnim ocjenama, igrači su je ocijenili sa mizernom četvorkom, na skali od jedan do deset, što je više nego upola lošija ocjena od one koji su joj dali profesionalni recenzenti. Profesionalci su joj naime prosječno ocijenili sa 8,3(također na skali od jedan do deset), što je složit ćete se veliki nesrazmjer u odnosu na ocjene igrača.

Osim nekih očitih problema i bugova u igri, igrači najviše primjedbi imaju na pre brzu borbu i njezinu pre jednostavnu borbenu mehaniku. Osim toga, glavni igrin dizajner koji je radio na originalnom Dragon Age-u, stavljen je u nešto podređeniji položaj kada je riječ o nastavku igre a razlog su zbog njegovih stavovi i vizije koja se nisu poklapale sa stavovima šefova u programerskoj kući Bioware.      

Zanimljivo je kako igrači sve češće dižu glas u znak negodovanja ili pohvale spram samih igara, na što bi programeri i izdavači ubuduće trebali obratiti puno više pažnje nego što je to do sada slučaj. Ovu informaciju nikako nemojte uzeti kao objektivnu jer su ukusi različiti te svaki igrač ima subjektivan stav za svaki pojedini naslov. Što se tiče ovog konkretnog slučaja, mi se nećemo upuštati u rasprave koji je Dragon Age bolji ili lošiji, ali zato već sutra možete očekivati Gamereport recenziju spomenute igre u kojoj ćete saznati sve relevantne stvari i činjenice vezane uz Dragon Age 2.

Dragon Age 2 gameplay