blokirani zbog duga za lijekove

Galić: Županija uskače za plaće u vinkovačkoj bolnici, sustavno rješenje očekuje se od Vlade

27.07.2019 u 17:44

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska županija osigurat će interventna sredstva za isplatu plaća za srpanj u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici nakon što je toj zdravstvenoj ustanovi blokiran račun zbog duga za isporuku lijekova, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. na konferenciji za novinare održanoj u subotu u vinkovačkoj bolnici rekavši kako očekuje da Vlada i nadležno ministarstvo iznađu riješenja za osiguranje likvidnosti bolnice

Galić je to najavio na konferenciji za novinare održanoj u subotu u vinkovačkoj bolnici naglasivši kako očekuje da Vlada i nadležno ministarstvo iznađu riješenja za osiguranje likvidnosti. "Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujemo da u suradnji s Vladom i nadlženim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost vinkovčke bolnice", rekao je župan Galić podsjetivši kako je bolnica u Vinkovcima bila i u postupku sanacije kojim se međutim nije napravilo ništa.

Po Galićevim riječima, ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci iznosi oko 170 milijuna kuna, od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug.

Ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić istaknuo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavom lijekova. "Mi nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke lijekova koji u bolnicu pristižu redovito", kazao je Šporčić i poručio kako građani ne moraju biti zabrinuti da bi bolnica mogla ostati bez lijekova.

Pojašnjeno je kako je do blokade računa bolnice došlo zbog kamata po dugu Oktal Pharmi, koje iznose 1,8 milijuna kuna, ali kako ta veledrogerijska kuća i dalje isporučuje lijekove bolnici, kao i ostale veledrogerije te kako su blokadom računa u pitanje došle plaće zaposlenicima kao i plaćanje režijskih troškova.