novi slučaj napada na medicinsko osoblje

Galamili, prijetili ubojstvom i razbijali po bjelovarskoj bolnici

02.02.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Dvojica alkoholiziranih muškaraca nasrnula su u subotu ujutro u bjelovarskoj bolnici na medicinsko osoblje, a jedan od njih je razbio staklo na vratima ginekološkog odjela i liječniku zaprijetio da će ga ubiti, izvijestila je bjelovarska policija.

U čekaonici Hitnog odjela 40-godišnjak i 27-godišnjak dovezli su kćer 40-godišnjaka kojoj su počeli trudovi. Medicinsko osoblje na Hitnom prijemu im je reklo da se požure s pacijenticom u rodilište na što su muškarci počeli žestoko protestirati, galamiti, a u jednom trenutku 27-godišnjak je fizički nasrnuo na medicinskog tehničara te ga primao za ruke u namjeri da ga fizički ozlijedi.

Potom su s pacijenticom otišli na Odjel djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena gdje su također vikali i vrijeđali osoblje, a 27-godišnjak je opet uz prijetnje fizički nasrnuo, ovoga puta na dvije medicinske sestre (59-godišnju i 30-godišnju) te je tada rukom razbio staklo na ulaznim vratima Odjela i pred djelatnicom bolnice izrekao prijetnju ubojstvom jednom od liječnika ginekologije.

Policija je privela muškarce kod kojih je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola.

Ovo je treći slučaj nasilja nad medicinskim osobljem te divljanja po bolnicama u tjedan dana. Sindikati traže da se zbog sve učestalijih napada na medicinsko osoblje u kazneni zakon uvede termin "napada na službenu osobu u djelatnosti zdravstva"