DOGAĐA SE I NAJBOLJIMA

Gaf HRT-a: Usred Dnevnika servirali stare vijesti

05.03.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Dnevnik HRT-a sinoć je svojim gledateljima oko 19.30 sati, dakle nakon odvoženih pola sata udarnih vijesti dana, servirao dodatni kratki segment predstavljen upravo tako - 'vijesti dana'. Imajući u vidu da se javnost još nije sasvim sviknula na novi tajming centralne informativne emisije javnog TV servisa, razumljivo je da se u starom terminu ponavljaju najvažnije vijesti. Problem nastaje ako se, kako se to zbilo u srijedu, emitiraju vijesti od prethodnog dana

Tko radi, taj i griješi, a tko radi više - više i griješi. Tako se i HRT-ovcima jučer potkrala greška, zbog koje se urednik i voditelj Stipe Alfier, koji je Dnevnik odvozio u kombinaciji s kolegicom Tinom Šimurinom, promptno ispričao gledateljima.

Nakon priloga o protivljenju eksploataciji nafte u Jadranu, Alfier je najavio da prije nastavka Dnevnika slijede još jedne vijesti dana.

'Prvi službeni posjet: Predsjednica Republike u Bosni i Hercegovini', odjeknuo je s ekrana glas Sanje Mikleušević, koja je Dnevnik uređivala i vodila u utorak. U kadru, Kolinda Grabar Kitarović izmjenjuje poljupce s Draganom Čovićem.

'Premijer Milanović i šef oporbe Karamarko u istom danu posjetili otok Rab', nastavlja Đurica Drobac, dnevni partner Sanje Mikleušević.

'Mogu li građani spasiti Imunološki zavod? Tisuće ljudi oprostile se u Moskvi od ubijenog oporbenog prvaka Borisa Njemcova', nastavlja se niz vijesti prethodnog dana.

Slijedi povratak u studio i isprika vidno uznemirenog Alfiera, koji se uzmahao papirima dok Šimurina krši ruke. Nesretni prilog možete pogledati u sinoćnjem Dnevniku HRT-a, od 29. minute.