'OSOBITO PRIKLADNO'

Gadafijeva kći priča djeci o zagrobnom životu

28.04.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Ajša Gadafi, kći libijskog predsjednika Moamera Gadafija, oduvijek je voljela pričati svojoj djeci priče o zagrobnom životu. Sada su te priče, kaže Ajša, osobito prikladne

'Neka budu spremni, jer u ratno vrijeme nikada ne znate kada vas može pogoditi raketa ili bomba, i to će biti kraj', rekla je Ajša u intervjuu za New York Times.

Razgovor je vođen u New Yorku, gdje ta 36-godišnja pravnica ima dobrotvornu organizaciju. Ajša Gadafi naziva pobunjenike teroristima, ali naglašava da su neki bivši Gadafijevi djelatnici, koji su sada članovi oporbenog Nacionalnog prijelaznog vijeća, još uvijek u kontaktu s obitelji. Ona se zalaže za dijalog i demokratske reforme, a smatra da pobunjenici ne mogu sudjelovati u pregovorima zbog pribjegavanja nasilju.

Nije htjela odgovoriti na pitanje je li i Abdel Fatah Junis, vođa pobunjenika i bivši ministar unutarnjih poslova, također u kontaktu s obitelji Gadafi.

'Kažu nam da imaju svoje obitelji, kćeri, sinove, supruge, te se boje za sve njih. Zato su preuzeli nove pozicije. Mnogi članovi tog vijeća radili su za mog oca i bili mu vjerni 42 godine. Zar mislite da bi oni samo tako otišli?', kaže Ajša.

Ajša Gadafi tvrdi da je kriza u Libija približila članove vladajuće obitelji, koji su sada 'kao jedno'. Kaže da ona i njezinih sedmero braće razmjenjuju mišljenja prije nego što bilo tko od njih poduzme veći korak u njihovu zajedničku obranu.

Upitana na koji bi način njezina obitelj mogla zadržati vlast u Libiji, odgovara da oni polažu veliku nadu u Boga.