prometna nesreća u vinkovcima

Žalac iznijela detalje oko 'Projekta Slavonija' pa se osvrnula i na pokrenutu istragu: Neka DORH radi posao koji treba raditi

17.04.2019 u 06:09

Bionic
Reading

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić bili su gosti Teme dana gdje su se dotakli 'Projekta Slavonija', a Žalac je komentirala i pokrenutu istragu zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovala

Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održana je u Novoj Gradiški. Nakon dvije godine, osma sjednica Savjeta bila je prilika i za podsjećanje na to što je dosad učinjeno i omogućeno u pet istočnih županija.

Pa je tako istaknuto da su u sklopu 'Projekta Slavonija' ugovoreni poslovi vrijedni 9,7 milijardi kuna, od ukupno predviđenih 18,75 milijardi kuna iz europskih fondova.

O tome je bilo govora u Temi dana s gostima Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vinkom Grgićem, gradonačelnikom Nove Gradiške. Ministrica je rekla kako je od osnivanja Savjeta prošlo dvije godine i 9,7 milijardi kuna je ugovoreno, a preko 3 milijarde je isplaćeno.

  • +22
Sva lica Gabrijele Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Konkretno 575 poduzeća prima potporu iz fondova EU, a gotovo 3 tisuće je novo zaposlenih', rekla je.

'Najviše je novca izdvojeno je iz ministarstva prometa, mora i infrastrukture, a to je 1,85 milijardi kuna. Grgić je istaknuo kako je Nova Gradiška najmanji grad u RH i jedini grad u Slavoniji i Baranji gdje upravlja SDP.

'Mogu biti ponosan na svoj grad gdje se vidi da je Gradiška 4. grad po povećanom broju zapošljavanja ljudi u industriji', rekao je gradonačelnik i dodao kako smatra da je 'projekt za Slavoniju dobar i dobro organiziran - a na nama je da ga pripremimo', ističe.

Ministrica je rekla kako ne želi komentirati odluku DORH-a koji je pokrenuo istragu protiv nje glede prometne nesreće u kojoj je sudjelovala.

'Neka DORH radi posao koji treba raditi, a ja očekujem kako će u narednom vremenu biti obznanjeni rezultati oko te istrage. Meni je najvažnije da je dijete dobro i očekujem odbacivanje optužbe', rekla je.