ŽIVI ZID(OVI)

Gabrić: Ova priča ni približno nije završena kao što bi to htio Sinčić

26.07.2016 u 16:40

Bionic
Reading

Sadašnje vodstvo Živog zida netransparentno vodi stranku i Ivan Vilibor Sinčić mjesecima laže o svom statusu predsjednika Živog zida, tvrdi Siniša Gabrić nakon što je primio rješenje Ministarstva uprave i poručuje da 'ova priča ni približno nije završena kao što bi to htio Sinčić'

'Ministarstvo uprave donijelo je rješenje kojim se odbija zahtjev za upis Siniše Gabrića kao predsjednika stranke. U rješenju stoji da skupština nije pravovaljano sazvana pa onda ni odluke koje su donesene nisu valjane', obznanio je prije nekoliko dana Sinčić i ustvrdio da na tu odluku nema pravo žalbe.

Međutim, moguće je pokrenuti upravni spor, upozorava Gabrić, a jučer je primio rješenje Ministarstva upraveu kojem se navodi da se 'sjednica skupštine stranke od 4. listopada 2015. godine te odluke usvojene na istoj smatraju valjanima sve dok se ne donose pravomoćna sudska presuda u kaznenom postupku iz koje proizlazi da je dokumentacija sa skupštine od 4. listopada 2015. godine posljedica kaznenog djela'.

Podsjetimo, tim je rješenjem Ministarstvo uprave odbilo registraciju novih osoba ovlaštenih za zastupanje sa skupštine održane 19. lipnja te uz Sinčića kao supredsjednici i dalje ostaju njegova supruga Vladimira Palfi, Hrvoje Runtić i Ivan Pernar, kao osobe ovlaštene za predstavljanje i zastupanje Živog zida i upisane u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

Gabrić, izabran za šefa stranke na izvanrednoj skupštini 19. lipnja, kazao je ranije tportalu da su 'izvanrednu skupštinu sazvali jer imaju dokaze da je prethodna skupština bila lažirana, a temeljem toga pokrenuli su i kaznenu prijavu'. 'Istražne radnje su pokrenute, prijava je dobila svoj broj, a mi smo tim povodom bili na saslušanju u policiji. Da ne postoji stvarna sumnja da su nedjela počinjena, DORH bi odbacio našu prijavu', kazao je Gabrić.

Sada tvrdi i da uskoro očekuje pokretanje kaznenog postupka navodeći da su završene predradnje USKOK-a, a dogodi li se to usred predizborne kampanje, naglašava, bit će to 'loše i bespotrebno, a moglo bi i pomoći političkim protivnicima te razbijanju trećeg puta i loše se odraziti i na koalicijske partnere, što će sve u konačnici pogodovati tome da na vlasti ostanu oni koji su državu doveli u stanje agonije'.