'škole nisu izvor zaraze'

Fuchs: Režim nastave ne dozvoljava kompletno izvođenje online

25.11.2020 u 15:01

Bionic
Reading

'Režim nastave ne dozvoljava kompletno izvođenje online. To je zasad tako', kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs nakon sastanka užeg kabineta Vlade

'Procjena je jednako tako da i dalje škole nisu neki širitelji zaraze. Štoviše, ja sam prekjučer razgovarao i s austrijskim ministrom i razmijenili smo mišljenja, a oni su, kao što znate, u lockdownu. Ima jedna interesantna studija, potpuno nova, koju je Austrija provela među svojim učenicima brzim, antigenskim testovima. Rezultati studije su pokazali da je ustvari jako malo asimptomatskih slučajeva', kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs nakon sastanka užeg kabineta Vlade gdje se raspravljalo o uvođenju strožih mjera, javlja N1.

Dodao je kako prate situaciju u Hrvatskoj, kako po gradovima tako i po županijama.

'Ono što se naravno uočava jest da smo mi prije tri, četiri dana imali lagani pad. Sad opet imamo nešto više (slučajeva, op.a.). Maloprije sam dobio podatke i sad ćemo jednostavno nastaviti na ovaj način i mislimo da je to dobar (način, op.a.)', dodaje.

'Naravno da se može razgovarati i oko B modela. Upravo taj model predviđa mogućnost da škole koje nemaju dovoljno prostora mogu prijeći na B model, to je ona izmjena učenika koji prate nastavu po režimu 3+3 dana ili tjednim izmjenama', pojasnio je.