NIŠTA OD ODVOZA SMEĆA

[FOTO/VIDEO] Oko 400 radnika Čistoće prosvjeduje od ranog jutra; bijesni zbog malih plaća, ali i otkaza

23.01.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Vozila Čistoće jutros ne odvoze otpad. Naime radnici Čistoće spontano su pokrenuli štrajk zbog najave izvanrednog otkaza trojici zaposlenika koji su, navodno, spremnike s različitim vrstama otpada praznili u isto vozilo

Predstavnici sindikata u ovim su trenucima na sastanku s predsjednikom Uprave Holdinga, prenosi HRT.

'Jutros su radnici samoinicijativno stali, nezadovoljni zbog otkaza trojici kolega koji su im trebali biti uručeni u petak. Nakon svih ovih problema na koje smo ukazivali i na prosvjed koji je organiziran ispred Čistoće, gdje su radnici izrazili svoje nezadovoljstvo uvjetima rada i malim plaćama, ovo je sada dovelo do kulminacije i frustracije radnika tako da su odlučili da ne izađu dok ne dobiju informaciju da se otkazi neće uručiti radnicima', rekao je za HRT Zdravko Stoilković iz Samostalnog sindikata radnika u komunalnim djelatnostima.

  • +30
Prosvjed radnika Čistoće Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Prije početka prve smjene, u 6 sati ujutro, najmanje 400 radnika zagrebačke Čistoće okupilo se na dosad najvećem radničkom prosvjedu ispred zgrade podružnice Čistoće na Radničkoj cesti, piše Jutarnji list. Radnici Čistoće sada odbijaju sjesti u kamione i izaći na teren. Štrajk će, ustrajni su, trajati dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, danas, sutra, mjesec dana.

Prosvjed radnika Čistoće u Zagrebu zbog izvanrednog otkaza trojici radnika Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX