miniranje svoda crkve

[FOTO/VIDEO] Danas će u centru Zagreba biti miniran dio crkve oštećene u potresu, iz Grada poslano upozorenje

28.09.2021 u 11:30

Bionic
Reading

U prošlogodišnjem potresu u Zagrebu, osim brojnih drugih zgrada, teško je oštećena bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, a u kojoj će nadležne službe danas obavljati dio radova koji uključuju miniranje

U potresu koji je prošle godine zatresao Zagreb i okolicu oštećen je južni toranj zagrebačke katedrale koji je u obnovi, a u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama urušio se dio stropa svetišta. Teško je oštećena i bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj, u kojoj se urušio strop, a u podrhtavanju tla oštećena je i crkva župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, ali i župa Svih Svetih u Sesvetama.

Ravnateljstvo civilne zaštite obavijestilo je građane Zagreba da će se danas u 13 sati obaviti miniranje u svrhu rušenja svoda potresom urušene bazilike Srca Isusova.

posvuda krš i lom

Velika fotogalerija: Uvjerite se iz prve ruke u posljedice razornog potresa koji je pogodio Zagreb

Pogledaj galeriju

U utorak 28. rujna u 13 sati obavit će se miniranje u svrhu rušenja svoda potresom urušene bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici 31 u Zagrebu, sukladno odobrenom Projektu miniranja. O događaju su obaviješteni svi sudionici sustava civilne zaštite i gradskih službi Grada Zagreba, stoji u objavi na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl
  • +6
Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl