napeta press konferencija

[FOTO/VIDEO] Biden se ispričao novinarima: Glumio sam pametnjakovića. Ispričavam se što sam izgubio živce!

16.06.2021 u 23:14

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden ispričao se zbog incidenta na njegovoj press konferenciji poslije sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

Prije nego što se ukrcao u zrakoplov na švicarskom aerodromu Biden je prišao novinarima i ispričao se zbog incidenta na press konferenciji.

'Dugujem ispriku novinarki koja mi je postavila zadnje pitanje. Nisam trebao glumiti pametnjakovića u odgovoru na zadnje pitanje', kazao je Biden novinarima na pisti.

'Da biste bili dobar novinar, morate gledati negativno na život. Vi ste najbistriji ljudi u državi, no nema smisla da pregovaram s vama', kazao je američki predsjednik novinarima.

'Ispričavam se što sam izgubio živce', dodao je.

Podsjetimo, odlazeći s press konferencije nakon sastanka s Putinom novinari su i dalje ispitivali Bidena o detaljima sastanka. Tako je i dopisnica CNN-a iz Bijele kuće Kaitlan Collins upitala zašto je toliko uvjeren da će Putin promijeniti ponašanje nakon samita.

'Nisam uvjeren da će promijeniti ponašanje. Koji vrag?' dobacio je Biden, upitavši: 'Tko je rekao da sam uvjeren?'

Zatim je došao direktno do novinarke CNN-a i krenuo objašnjavati. 'Ajmo raščistiti, ono što sam rekao je da će se promijeniti stav ostatka svijeta prema Rusiji i da će to ugroziti njihov status u svijetu', kazao je Biden, no novinarka ga je nastavila propitivati.

  • +6
Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Spomenula je i Putinovu press konferenciju, na kojoj je ruski predsjednik odbio priznati odgovornost za hakerske napade, umanjio je kršenje ljudskih prava i odbio je osloviti imenom ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. 'Kako iz toga možete zaključiti da je vaš sastanak bio konstruktivan', upitala je.

'Ako ne razumijete, onda se ne trebate baviti ovim poslom', odbrusio joj je Biden i otišao s press konferencije.