uz epidemiološke mjere

[FOTO] Moskva otvorila ogromno klizalište unatoč rastu broja zaraženih

30.11.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Jedno od najvećih europskih klizališta otvoreno je u Moskvi unatoč rapidnom širenju koronavirusa u Rusiji, piše u ponedjeljak agencija dpa.

Klizalište na 20.000 četvornih metara otvoreno je, ali uz neka ograničenja zbog covida-19, u izložbenom i zabavnom parku VDNH.

Moskovljani će idućih tjedana moći klizati i u mnogim drugim parkovima u gradu, ali uz nova pravila: mjerit će im se temperatura prije ulaska na klizalište i oni kojima je povišena neće moći ući, a bit će obavezno nošenje zaštitne maske na prostorima predviđenim za obuvanje klizaljki.

Moskva je uvela i druge nove mjere na klizalištu kako bi spriječila širenje virusa, uključujući prodaju karata putem interneta i ograničenje broja klizača.

  • +9
Klizalište u zabavnom parku VDNH Izvor: Profimedia / Autor: Alexander Zemlianichenko Jr / Xinhua News / Profimedia

Ruska prijestolnica je među nekoliko gradova diljem svijeta koji oprezno kreću sa zimskim ritualima, iako su javna događanja uobičajena oko Božića posvuda znatno smanjena.

Tako je u New Yorku u slavnom Rockefeller centru postavljeno božićno drvce, a bit će otvoreno i poznato klizalište ispred tog centra unatoč pandemiji, ali ovoga puta samo od 21. studenoga do 17. siječnja, što je puno kraće nego prethodnih godina.

U međuvremenu je nekoliko europskih gradova otkazalo božićne sajmove, među kojima su oni poznati u Pragu, Nuernbergu i Strasbourgu.

Ruske vlasti izvijestile su u ponedjeljak o 26.338 novih slučajeva koronavirusa, uključujući 6511 u Moskvi i 3691 u Sankt Peterburgu.

  • +4
Otvaranje klizališta na Crvenom trgu Izvor: Profimedia / Autor: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Ukupan broj slučajeva u Rusiji od početka pandemije porastao je na 2,295.654.

U zadnja 24 sata umrlo je 368 ljudi od posljedica covida-19, a dosad ih je ukupno umrlo, po službenim podacima, 39.895.