srpska manjina

[FOTO] Milošević: Ne mislim da Pupovac treba biti u koloni, mi smo spremni pružiti ruku pomirenja

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.11.2021 16:48
  • Objavljeno 18.11.2021 u 13:21
Milorad Pupovac i Boris Milošević u Vukovaru

Milorad Pupovac i Boris Milošević u Vukovaru

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević (SDSS) suglasio se u četvrtak u Vukovaru s ocjenama da postoje podjele u sjećanjima na žrtvu, ali i poručio kako je njegov dolazak u taj grad korak da se te podjele prevladaju. „Slažem se da postoje podjele, upravo je moj dolazak danas korak da te podjele prevladamo“, rekao je Milošević za N1 Televiziju hodajući, drugu godinu za redom, u Koloni sjećanja, na 30. obljetnicu vukovarske tragedije.

„Danas je dan pijeteta, došao sam se pokloniti žrtvama, iskazati dužno poštovanje obiteljima ubijenih i nestalih“, izjavio je i ocijenio kako Kolona ide dostojanstveno.

„Nadam se i želim da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i i svi nacionalnosti koji u njemu žive“, rekao je Milošević. Smatra da, kao član SDSS-a u Vladi, može pridonijeti da odnosi Hrvata i Srba budu bolji, pogotovo u gradovima poput Vukovara i Knina.

„Mislim da mogu, i učinit ću sve sa svoje strane da tome pridonesem. Naravno, ja mogu podnijeti samo dio tereta, drugi dio moraju podnijeti neki drugi“, naglasio je.

„Ne smatram da je (Pupovac) nužno trebao (biti ovdje), on je bio nekoliko puta u koloni, i vjerojatno će biti u jednoj koloni budućnosti“, odgovorio je na upit smatra li da je i Milorad Pupovac danas trebao biti u Vukovaru?

  • +7
  • +4

Pupovac i Milošević u Vukovaru

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

„Mi ćemo sa svoje strane, sigurno, uvijek biti spremni da napravimo korak više i da pružimo ruku, da podjele prevladamo i da građani, i Srbi i Hrvati, u ovom gradu, ali i cijeloj Hrvatskoj žive bolje, u atmosferi tolerancije i dijaloga“, naglasio je. Relativizirao je nategnute odnose predsjednika države i Vlade. „To je sad i politika, politika je dinamičan sport i ne bih tome pridavao veliku pažnju, mislim da će se oko krupnih stvari uvijek naći dogovor i rješenje“, izjavio je Milošević. Kad je riječ o problemu odvojenih škola i vrtića u Vukovaru za hrvatsku i srpsku djecu, kaže da tu treba poslušati što kažu roditelji, struka i vidjeti što je najbolje.

Kolona sjećanja

Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

„Ono što mi kao politika ne smijemo, je prelomiti takve stvari preko koljena, nego pružiti ruku pomoći građanima koji ovdje žive da prevladaju probleme koji postoje“, naglasio je.

„Stanje nije idealno, ali siguran sam i da nije tako crno kako se ponekad u medijima prikazuje i što misle ljudi koji žive izvan Vukovara“, rekao je potpredsjednik hrvatske Vlade.

  • +26
  • +23

Kolona sjećanja u Vukovaru

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!