nositelj liste

Flego: Ovi izbori su referendum - ili smo za prava i slobode ili za fašizam

02.06.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Kandidati Fair play liste liberalne koalicije za europske izbore, 9. lipnja, predstavili su se u nedjelju u Bjelovaru, a nositelj liste Valter Flego rekao je kako će ovi izbori za EU Parlament biti referendum o smjeru kojim će Europa i Europska unija krenuti

Na konferenciji za novinare uz Flegu, koji je nositelj Fair play liste, predstavili su se i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak te kandidatkinja te stranke Gabrijela Bošnjak. Pozvavši u obranu vrijednosti slobodne Europe, Flego je izjavio da hrvatski građani imaju priliku zadržati Hrvatsku na liberalnom putu, na putu bezuvjetnog poštivanja ljudskih i građanskih prava.

„Ovi izbori će zaista biti referendum o smjeru kojim će Europa i Europska unija krenuti. Ili ćemo nastaviti putem razvoja i jačanja liberalnih vrijednosti, ljudskih prava i sloboda, ili ćemo krenuti putem radikalizacije i fašizma”, naglasio je Flego. Rekao je i kako je došlo vrijeme da se više ne hvalimo time koliko smo novih zakona donijeli u Bruxellesu, već koliko smo rasteretili poduzetnike kako bi bili konkurentniji na svjetskom tržištu. Hrebak je istaknuo da zajednička lista liberalnih stranaka za EU parlament predstavlja prvo okupljanje liberala u Hrvatskoj nakon više od dva desetljeća.

  • +18
Nogometna utakmica Fair play liste Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

„Kao Hrvatska na ovim izborima biramo i jesmo li i dalje zainteresirani za  putovanje Hrvatske u Europskoj uniji ili se želimo vratiti u regionalne balkanske okvire. Zato smo današnju tiskovnu konferenciju održali ovdje u multikulturalnom gradu Bjelovaru ispred Doma kulture izgrađenog novcem Europske unije. Okupljanje nas liberala poruka je zalaganja za europske vrijednosti i zajedništva koje je donijelo najveći prosperitet Europi i Hrvatskoj od samostalnosti”, poučio je Hrebak. HSLS-ova Gabriela Bošnjak rekla je da dijeli vrijednosti koje zastupa Bjelovar, grad s najmanjim porezima i transparentnim, digitalnim i zelenim politikama.

„Kandidirala sam se za Europski parlament jer mi nije svejedno kako će naše društvo i gospodarstvo izgledati u budućnosti. Vrijeme je da se umjesto podjelama bavimo budućnošću. Mi liberali shvaćamo da je glavni preduvjet blagostanja države prosperitet i sloboda pojedinca”, dodala je Bošnjak.