pomoć u trgovinama

Finski energetski div ušao u posao s kvakama u borbi protiv koronavirusa

22.04.2020 u 18:39

Bionic
Reading

Finski pandan hrvatskom HEP-u, energetski div Fortum, koji se bavi i nešto širim spektrom poslova, izradio je tzv. 'Fortum ručicu' koja će se korisiti u trgovinama i supermarketima. Proizvod je osmišljen kako bi kupcima omogućio otvaranje vrata na frižiderima pomoću nadlaktice, u nadi da će rizik od prijenosa COVID-19 tako biti smanjen

Ručica djeluje tako što omogućava korisniku da na nju položi podlakticu i otvori vrata hladnjaka i zamrzivača u trgovima i otvori ih bez upotrebe dlana.

Uređaji će se testno isprobati u Alepa supermarketima u Helsinkiju s mogućnošću da budu uvedeni diljem zemlje. S obzirom da se sumnja da se koronavirus može 'pokupiti' i s površine koju svakodnevno dodiruje mnogo ljudi, poput kvaka na vratima, vjeruje se da poluge mogu pomoći smanjiti rizik od prijenosa.

Direktor Fortuma Jussi Mälkiä rekao je da je 'najvažniji cilj smanjiti mogućnost zaraze i učiniti poslovanje sigurnijim za ljude'.

'Zajedno s našim partnerom pronašli smo jednostavno rješenje koje omogućuje smanjenje rizika od infekcije s površina koje se svakodnevno dodiruju', kazao je Mälkiä.

  • +7
Koronavirus u SAD-u Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Ručice su izrađene od recikliranih plastičnih proizvoda, piše Helsinki Times.