je li bio ubrojiv?

Filip Zavadlav prebačen u Vrapče, slijedi vještačenje

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 28.01.2020 14:51
  • Objavljeno 28.01.2020 u 14:51
Filip Zavadlav, Klinika za psihijatriju Vrapče

Filip Zavadlav, Klinika za psihijatriju Vrapče

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/ tportal

Filip Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, prebačen je iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj u Kliniku za psihijatriju Vrapče

'Prebačen je jer je počelo psihijatrijsko vještačenje. I ovdje su zatvorski uvjeti. Posjeti su mu ograničeni kao u Svetošimunskoj', rekao je za 24sata odvjetnik Filipa Zavadlava Branko Šerić.

Stručnjaci iz Klinike za psihijatriju Vrapče će s Filipom provesti niz intervjua kako bi utvrdili je li u trenutku kad je pucao u tri muškarca bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv.

O njihovoj procjeni ovisit će njegov ostatak života. Ako utvrde da je bio neubrojiv, neće moći kazneno odgovarati za ono što je učinio. Ako ipak utvrde da je Filip Zavadlav bio ubrojiv u trenutku počinjenja pokolja, prijeti mu najstroža moguća kazna do 50 godina zatvora. Intervjui se provode tako da psihijatar i psiholog kroz razgovor utvrđuju boluje li sugovornik od psihičkih bolesti, je li ovisan o alkoholu ili drogama...

  • +17
  • +14

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo prevezen u Zatvorsku bolnicu

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Također, uzimaju se i anamnestički podaci koji se odnose na rast i razvoj sugovornika, njegovo osobno i radno okruženje, interakciju s obitelji... Važno je da Zavadlav surađuje, jer će u slučaju šutnje vještacima biti otežano postavljanje nalaza. Kod ovakvih situacija vještaci nisu ograničeni vremenom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!