POSUDBA IZ RUSIJE

Filip Ozobić nova Hajdukova desetka?

27.12.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Prvi potezi Hajdukove uprave u zimskom prijelaznom roku mogli bi biti prodaja dvojice Marija, Maloče i Brkljače, te angažman mladog reprezentativca Filipa Ozobića, koga bi 'bili' doveli iz moskovskog Spartaka na posudbu

Ozobić je vezan petogodišnjim ugovorom sa Spartakom i, premda je jedan od najboljih mlađih igrača u Rusiji, zbog jake konkurencije minute broji na kapaljku. U ruskoj ligi postoji kvota za strance i Ozobić teško dolazi do prilika, pa bi ga i njegovi menadžeri rado ponovno poslali na posudbu.

Već je jednom tako bio u Zadru, sada nakon što mu je rejting porastao, njegovi su apetiti veći. Nudi mu se prilika da svoju kvalitetu iskaže u dresu Hajduka, pa da se kroz neko vrijeme, nakon što odigra pola ili cijelu sezonu, vrati u Rusiju.

Ozobić je bio jedan od 10 najboljih nogometaša lanjskog Eura U19, do pojave Matea Kovačića bio je najmlađi Hrvat s minutažom u Ligi prvaka i, premda bi mu odlazak iz Spartaka u Hajduk bio korak unatrag, bila bi to ujedna i velika prigoda da napravi nekoliko krupnih koraka u svojoj karijeri jer bi u Hajduku obzirom na 'tanku' konkurenciju zasigurno dobio priliku za kontinuitet na terenu.