MAJKA BOMBAŠA IZ BOSTONA

'FBI je pratio mog sina dvije godine, on je nevin'

20.04.2013 u 22:23

Bionic
Reading

Rusija je 2011. zatražila od savezne američke agencije FBI da istraži Tamerlana Carnajeva, osumnjičenika za bombaški napad na Bostonskom maratonu, rekao je u subotu izvor iz službi sigurnosti SAD-a.

FBI je u petak izjavio da, nakon dojave strane vlade prije dvije godine, u razgovoru s Carnajevim, provjerom njegovih putovanja, aktivnosti na internetu i osobnih druženja, tada 'nije utvrđena bilo kakva teroristička aktivnost'.

Majka 26-godišnjeg Tamerlana, Zubeidat Carnajeva, za televizijsku je postaju Russia Today izjavila da vjeruje da je njen sin nevin i da mu je slučaj podmetnut. 'Njega je FBI nadzirao tri do pet godina', rekla je. 'Znali su što moj sin radi, znali su koje internetske stranice posjećuje', rekla je u telefonskom razgovoru iz Mahačkale u Dagestanu.

Dala je naslutiti da su je djelatnici FBI-ja posjetili u njenom domu dok je još živjela u SAD-u i rekli joj da je Tamerlan 'u stvari vođa ekstremista i da ga se plaše'.

Njen stariji sin, 26-godišnji Tamerlan, ubijen je u četvrtak u oružanom sukobu s policijom a njegov 19-godišnji brat Džohar uhvaćen je u petak nakon cjelodnevnog lova na njega.

Kako je u subotu priopćila policija, vrlo je vjerojatno da su dvojica braće djelovali sami.