LEBDEĆI KAFIĆ 'ĆAKULA'

Fani Horvat uzurpirala Rivu, Splićani bijesni

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 18.08.2012 18:59
  • Objavljeno 18.08.2012 u 17:16
Split Cakula 3

Split Cakula 3

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Pred večerašnji nastup koncertne atrakcije 2Cellos na splitskoj Rivi, primili smo više poziva ljutitih građana koji su se žalili na do sada neviđenu uzurpaciju tog javnog okupljališta. Za besplatni koncert koji večeras počinje u 22 sata već je pripremljena bina i moćni razglas, a ispred kafića 'Ćakula', koji je poznat prije svega zbog svoje vlasnice Fani Horvat, osvanula je posebna konstrukcija, nešto što se može opisati kao lebdeći kafić

Takva intervencija na javnom prostoru, mada privremenog karaktera, definitivno dokazuje tko je odgovoran za potpuni komunalni nered na splitskoj Rivi i u povijesnoj jezgri grada, a to je naravno splitski gradonačelnik Željko Kerum

Već su ispisani gigabajti tekstova u medijima o potpunoj anarhiji u centru Splita, od kojeg su svi digli ruke, od konzervatora do odgovornih u Ministarstvu kulture, no današnja intervencija u prostoru u produkciji nevjenčane partnerice splitskog gradonačelnika nadmašuje do sada viđeno. Dok se lamentira o 'vješalima' i najavljuje njihovo uklanjanje, grad je potonuo u prostornu anarhiju.

Na prostoru štekata kafića 'Ćakula', u skladu s feudalnim mentalitetom vlasnice, podignuta je konstrukcija visoka dva metra koja je fizički zapriječila dio prolaza na Rivi i vizualno zagradila ostatak Rive. Pretpostavljamo da će večeras na navedenoj platformi osvanuti stolovi i ležaljke za gradonačelnikove prijatelje, odakle će oni na posvećenoj visini pratiti besplatni koncert za građane i turiste.

Takva skandalozna intervencija sama po sebi nije ništa neobično u splitskoj situaciji posvemašnjeg kaosa, no ono čega se svi građani Splita boje jest da će jednom isproban model privremenog karaktera dobiti svoj nastavak, u što smo se već više puta uvjerili.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi