MESIĆ IZNENAĐEN

'Fabera su svi hvalili, ne znam zašto ga smjenjuju'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2009 12:47
  • Objavljeno 18.06.2009 u 12:31
Vladimir Faber

Vladimir Faber

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je na upit novinara rekao kako ne zna zbog čega se smjenjuje ravnatelja policije Vladimira Fabera, kako danas tvrde neki mediji

'Svi su ga hvalili, ali ne znam razloge zbog čega ga sada smjenjuju ako ga uopće smjenjuju', rekao je predsjednik Mesić u stanci konferencije posvećenoj Svjetskom danu izbjeglica.

Na pitanje je li upoznat s razlozima Faberove smjene rekao je da je čuo neke kritike na Faberov račun, ali da ih nije uzimao tako ozbiljno da bi mogle dovesti do smjene.

Rekao je kako ne zna niti to jesu li razlozi u tome što Faber nije slušao politiku ili je razlog afera kamioni. "Ja tu ne mogu napraviti ništa samo tražim da ljudi rade profesionalno svoj posao jer samo tako možemo imati pravnu državu", istaknuo je Mesić.

Dodao je i kako ne smatra da će biti nekih većih reakcija EU na tu smjenu jer je prije bilo smjenjivanja, a to je osim toga autonomno pravo Vlade.

Na pitanje može li se očekivati da sada i ministar Karamarko ode u paketu s Faberom s obzirom da je svoj dolazak na ministarsku funkciju uvjetovao Faberovim dolaskom, predsjednik je rekao kako ne smatra da je to sada razlog i da Karamarko ode.

Na pitanje da komentira najavu kardinala Josipa Bozanića da će najesen otići pokloniti se žrtvama u Jasenovcu rekao je kako je to dobro ali da je 45. jako daleko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi