HEROJ HRVATSKOG NOGOMETA

Evo što nam je Maleš rekao nakon presude Širiću

25.03.2014 u 13:51

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, ključni svjedok USKOK-ove akcije raskrinkavanja nogometne mafije, nakon presude Željku Širiću i Nevenu Šprajceru nije likovao. Iako je i sutkinja Gordana Mihela Grabovac decidirano podsjetila na njegovu građansku hrabrost i činjenicu da mu gotovo nitko iz hrvatskog nogometa nije odao priznanje, Maleš ne želi stavljati sebe u prvi plan

'Borio sam se protiv sustava, a ne ljudi. Žao mi je što se ovaj slučaj pokušava svesti na privatni obračun mene i gospodina Širića jer to nije tako', kazao je za tportal.

Njegov slučaj, naravno, otvara brojna pitanja: tko su 'dečki', odnosno nogometni suci kojima je Širić trebao razdijeliti mito kako bi dobili nešto za Božić? Sud se time nije bavio u ovom predmetu, a ni Hrvatski nogometni savez ili sudačka organizacija nisu pokazali previše interesa.

Maleš ne želi o tome. Diplomatski, ali jasno je opisao svoju ulogu: 'To je bila isključiva borba predsjednika jedne institucije protiv anomalija u sustavu u kojem funkcionira. Dao sam svoj prilog tome da se u Hrvatskoj poštuju njeni zakoni', dodaje bivši predsjednik Hajduka.

U bizarno izopačenom sustavu vrijednosti hrvatskog nogometa on je čak bivao proglašavan 'drukerom', a šef Dinama Zdravko Mamić objašnjavao je da ne bi učinio ništa slično 'pa makar mu metnuli vrući žarač u guzu'.

Sustav protiv kojeg se Maleš borio očito još ne shvaća što se događa...