ČEKA SE GLAVNI ODBOR

Evo što kandidati za šefa SDP-a misle o povratku Baldasara u stranku

21.09.2016 u 19:07

Bionic
Reading

Primorsko-goranski SDP predložio je Glavnom odboru da donese odluku kojom se izvan snage stavljaju ranije odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija, a među njima je i ona u Splitu. Što kažu o takvoj namjeri, priupitali smo i potencijalne kandidate za predsjednika SDP-a

Usvoji li Glavni odbor ovakav zaključak primorsko-goranskog SDP-a, svi raspušteni ogranci, pa i njihovo tadašnje članstvo, mogli bi se vratiti u SDP. Radi se, podsjetimo, o ograncima u Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, ali i Splitu, u kojem je na čelu bio Ivo Baldasar.

'Odluke o raspuštanju donesene su sukladno Statutu', kratko je za tportal prokomentirao Ranko Ostojić, davši tako do znanja da ne misli da bi se one trebale mijenjati.

Na tom tragu je i Domagoj Hajduković. 'Odluke koje su donesene su donesene. Bile dobre, bile loše, dio su prošlosti. Ne namjeravam se baviti podjelama ili se oslanjati na prošlost. Moja misija je ujedinjen i snažan SDP', kazao je Hajduković za tportal.

I dok su Ostojić i Hajduković bili članovi ili Predsjedništva ili Glavnog odbora koji su donijeli prvotne odluke o raspuštanju, Vesna Škulić nije u to doba imala visoke funkcije.

'Ne mogu komentirati odluke o raspuštanju jer nisam vidjela obrazloženja odluka, ali mislim da možda nije trebalo raspustiti cijelu splitsku organizaciju i da to možda nije bila dobra poruka', kaže Škulić za tportal, dodavši da je Baldasar zbog svojih postupaka trebao snositi odgovornost, ali samo on kao pojedinac, a ne cijela organizacija.

Još jedan od kandidata, Tonino Picula, nije želio komentirati zaključke primorsko-goranskog SDP-a, a bez komentara bio je i Orsat Miljenić, koji smatra da se o takvim stvarima treba raspravljati unutar stranke.

Kako će se postaviti ostali članovi Glavnog odbora, bit će jasnije u subotu, kada će to tijelo odrediti kriterije i rokove u izbornom procesu za novog predsjednika i novi sastav stranačkih tijela. Jedna od točaka Glavnog odbora bit će i analiza izbora i izbornog rezultata, pa bi rasprava mogla potrajati nekoliko sati.